HEM LEZZET HEM ŞİFA BAL KABAĞI TATLISI

KABAK TATLISI RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ OLDU

28 Mayıs 2019

    Sakarya’da özel yetiştirilen ve her mevsimin vazgeçilmez sebzelerinden olan ve hem tatlı yapımında hem de çeşitli yemeklerde kullanılan bal kabağı adeta şifa dağıtıyor.

    Sakarya mutfağı zenginliğini yoğun göçler ve çeşitli etnik grupların bir arada yaşamasından alıyor. Yörükler, Kafkasya halkları, Balkanlar ve Rumeli göçmenleri, Bulgaristan ve Yunanistan’dan göçen muhacirler, Karadeniz’den, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelenlerin yemek kültürleri Sakarya mutfağının çeşitliliğini artırdı.

    Mineral bakımından çok zengin olan balkabağı özellikle çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunuyor. Demir içermesi nedeniyle de kansızlığı önlüyor.

    Kabak tatlısı Ramazan ayında da sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline geldi.

    Kabakları kendi tarlalarında yetiştirdiklerini belirten İşletme sahibi Bahattin Aydın, "Bizim kabaklarımız özel kabaklardır. Kabakları kendimize ait olan tarlada yetiştiriyoruz ve koyun gübresi veriyoruz. Kabaklarımız tamamen organik olarak yetişiyor. Kabakları 5-6 saat kaynatıyoruz ve iyi bir kıvama getiriyoruz. Kabak tatlısı tabi ki ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Kabak tatlısının sağlığa bir çok faydası var. Özellikle şeker hastalığı olanlara asla yan tesir yapmıyor ve burada şeker hastası olanlarda bal kabağından rahatlıkla yiyorlar. Bal kabağının yanında kaymak ve ceviz de olmazsa olmazlardan" diye konuştu.

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.