İLK ÇALIŞTAY BOLU'DA BAŞLADI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI

10 Aralık 2018

    2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Beceri Temelli Çoktan Seçemli Örnek Soru Yazım Çalıştayı Bolu’da başladı.

    İlk defa Bolu’da başlayan ve 81 ilde yapılacak olan 2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Beceri Temelli Çoktan Seçemli Örnek Soru Yazım Çalıştayı için ilk oturum yapıldı. Bolu’da bir otelde 10-14 Aralık tarihlerinde yapılacak olan 2023 Eğitim Vizyonu’na eğitim camiası katıldı.

    Bolu İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Konuk yaptığı konuşmada, Bolu İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Bakanlıkça yürütülen programları yakından takip ettiklerini belirtti. Bakanlığın 2023 eğitim hedefleri doğrultusunda uyumlu çalışmalarla bu hedefi özümsediklerini belirten Konuk, çalıştayın faydalı olacağına inandığını söyledi.

    Millî Eğitim Bakanlığı Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanı Bayram Taran çalıştay öncesi maliyet ve vazgeçme maliyetlerinin çalıştay üzerinde eykilerinden bahsederek örneklendirme yaptı. Maliyetin maddiyata dayandaığını belirten taran, vazgeçme maliyetinin de karar verildikten sonra geride bırakılanlar ve vazgeçilenler olarak yorumladı. Çalıştay üzerinden örneklendirme yapan Taran, vazgeçme maliyetinde çalıştay yapılırken bulunulan fedakarlıklar ve özverilere değindi.

    Çalıştayın ilk kez Bolu’da yapıldığını ve daha sonra 81 ile yayılacağını söyleyen Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy 3 yıl içinde bu çalıştayın meyvelerinin alınacağını belirtti. 2023 Eğitim Vizyonu ile çok büyük bir dönüşüm gerçekleştireceklerini ifade eden Şensoy, çalıştayın ilk hedefinin kalitenin arttırılması ikinci hedefinin ise ölçme ve değerlendirmede soru yaklaşımının geliştirilmesi olduğunu kaydetti. Geliştirilen bu yöntemle Şensoy, çocukların soruları cevaplarken akıl yürütme ve zihinsel becerileri yöntemlerini kullanacaklarını ifade etti.

    Konuşmaların ardından çalştaya katılan eğitimcilere Akademisyen Eray Selçuk tarafından eğitim verildi.

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.