SURİYE'YE İNSANİ YARDIM

UN, BEBEK BEZİ YÜKLÜ TIR, SAFRANBOLU'DAN HALEP'E UĞURLANDI

16 Kasım 2018

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinden Suriye'nin Halep kırsalına gönderilmek üzere bir tır dolusu yardım malzemesi yola çıktı. Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez, yola çıkan tırın Suriye'ye gönderdikleri 31. tır olduğunu söyledi.

    Safranbolu halkının duyarlı olduğunu ve yardıma büyük önem verdiğini ifade eden Söylemez, "Türkiye'nin her yerinden derneğimize gelen bağışlarla tırımıza 5 ton un, çocuk bezi, kıyafetler yükledik. İnşallah oradaki zor şartlarda yaşayan kardeşlerimize en kısa zamanda ulaşacak. İyilik yayılsın, iyilik çoğalsın bunun gayret ve çabasındayız" diye konuştu. 

    Ağırlıklı olarak İdlib ve Halep kırsalına yardım gönderdiklerini, birkaç aydır da Afrika kıtasına yoğunlaştıkları için Suriye'ye yardım gönderemediklerini aktaran Söylemez, "en çok un, çocuk maması ve beze ihtiyacımız var. Tırımızı yolluyoruz ama bu demek değil ki artık yardım gitmeyecek. Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısına her türlü yardımlarını vatandaşlarımız bırakabilirler. Biz de zaman zaman Suriye'ye yardım tırlarımızı göndereceğiz" diye konuştu.

    Yapılan duanın ardından yardım tırı yola çıktı. 

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.