90 KURUŞA SUSAMSIZ SİMİT

KASTAMONU'NUN TARİHİ LEZZETİ SUSAMSIZ SİMİT İLGİ GÖRÜYOR

31 Temmuz 2018

    Kastamonu’da susam kullanılmadan yapıldığı için "kel simit" adı da verilen simit, susam fiyatlarındaki artış ile yeniden gündeme geldi. Ülke genelinde fırıncıların, fiyatındaki büyük artış nedeniyle susam kullanmadan simit imalatını tartıştığı dönemde dikkatler yaklaşık 150 yıldır bu yöntemle simit yapan Kastamonu'daki üreticilere çevrildi.
     

    22 yıllık simit ustası Erdal Köse, Kastamonu susamsız simidinde herhangi bir katkı maddesinin bulunmadığına dikkati çekti.

    Susamsız simidin yapılışını da anlatan Köse, şunları kaydetti:

    Kentte 90 kuruştan satılan susamsız simide büyük ilgi olduğunu ve vatandaşların simit almak için kuyruk oluşturduğunu ifade eden Köse, il dışındaki hemşehrilerinin de özlemlerini dile getirdiğini sözlerine ekledi.

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.