İFTAR VE SAHURDA NELER YENMELİ ?

ÖNCE SU SONRA HURMA ARDINDANSA ÇORBA

16 Mayıs 2018

    Ramazan ayında, oruç tutan kişilerin mide ve sindirim sistemi farklı çalışmaya başlıyor ve bu nedenle yemek yerken birçok şeye dikkat etmek gerekiyor. Ramazan ayında oruç tutacakların sağlık sorunları yaşamamak için bazı konulara özen göstermesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilehan Bayraktaroğlu Kaya,oruç açarken ve iftarda dikkat edilmesinde fayda olacak o önemli püf noktaları şu şekilde sıraladı.

    Çorba ile ana yemek arasında 15 dk zaman dilimi olmalıdır diyen Kaya ana yemekte ise belli porsiyonlarda her türlü yemeğin tüketilebileceğini söyledi ve ekledi ;

    İftardan 2 saat sonra bir porsiyon sütlü tatlı yada meyve tüketilebileceğini öneren Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilehan Bayraktaroğlu Kaya,sahur beslenmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.Ve ekledi sahurun hemen ardından değil,45 dk beklendikten sonra uyunmalı.

    Oruç tutmak ne zaman sakıncalıdır sorusunu yönelttiğimiz Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilehan Bayraktaroğlu Kaya şöyle devam etti.

     

     

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.