SİYEZ'DE YÜKSEK VERİM BEKLENTİSİ

BUĞDAYIN ATASI OLARAK BİLİNEN SİYEZ'DE VERİMLİ BİR SEZON GEÇİRİLMESİ BEKLENİYOR

15 Nisan 2018

    Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak bilinen siyez buğdayında üreticiler yeni sezondan umutlu. Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde yaklaşık 15 bin dekar alanda ekilen ve araştırmalara göre 14 kromozomdan oluşan siyez buğdayı, iç ve dış piyasada ham ve işlenmiş şekilde talep görüyor.

    Siyez buğdayı ilçede yılda 2 bin tonun üzerinde üretiliyor. Yoğun talep dolayısıyla son 10 yılda ilçede siyez buğdayı ekim alanları da hızla artıyor.

    İhsangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Engin Bıyıklı yaptığı açıklamada, siyez buğdayının bölgede önemli bir tarımsal ürün olduğunu söyledi.

    Koçcuvaz köyü sakinlerden Salim Kabaca, yaklaşık 20 yıldır siyez buğdayı ekimi yaptığını anlatarak, "Havalar böyle giderse bu sene siyezde iyi verim almayı bekliyoruz" dedi.

     

     

     

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.