Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanıldığı için "mucize bitki" olarak adlandırılan safranın hasadı başladı.
Safranın ekimi, Ağustos sonu ve Eylül ayının ilk haftasında yapılıyor. Kilogramı 30 bin liradan alıcı bulması beklenen safranın hasadında geçen yıla oranla artış olmasından dolayı Safran yetiştiriciliği yapan İsmail Yılmaz’ın yüzü gülüyor.
Safranbolu Safran’ının dünya tarafından bilindiğinden ve bu yönde kalitesinin dünyada üretilen diğer Safran’lara karşı daha yüksek olduğunu da belirten Yılmaz, “1 gram safran yaklaşık 250 adet çiçekten elde edildiğini ifade ediyor. 20 gün gece gündüz çalışılarak üretilen safranın, gıda, kimya, boya, kozmetik ve ilaç gibi çok sayıda sektörde hammadde olarak kullanıldığından mucizevi bitki olarak da adlandırılıyor.