CHP, İBB ADAYINI AÇIKLADI

İSTİFA EDEN AK PARTİLİ KADİR TOPBAŞ'IN YERİNE CHP EKREM İMAMOĞLU'NU ADAY GÖSTERDİ

27 Eylül 2017

    Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’ndan istifa etmesinden ardından, İBB Meclis’i yeni başkanı seçecek.

    Perşembe günü İBB Meclis üyelerinin yapacağı seçim öncesinde partilerin adayları da açıklanmaya başladı. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Açıklamayı ise CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yaptı.

    İl Başkanı Canpolat'ın ardından aday gösterilem İmamoğlu da açıklamalarda bulundu.

    İmamoğlu, şöyle konuştu: "Benim İstanbul'a çok basit bir vaadim var. Ben, İstanbul'a özenli bir yönetim vadediyorum. Büyük ya da küçük demeden İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. İnsanlara değer veren, insana özen gösteren ve 'önce insan' diyen, ayrımcılık yapmaksızın tüm İstanbullulara aynı ölçüde özen gösteren bir yönetim vadediyorum. Ben İstanbul'a yeni nesil bir belediyecilik vadediyorum. İstanbul'un toplumsal ve kültürel çeşitliliğini, canlılığını koruyup geliştirmeye özen gösteren, herkese hoşgörüyle yaklaşan bir yönetim vadediyorum. İstanbul'u İstanbullularla birlikte İstanbul'dan yönetmenin sözünü veriyorum. Şeffaflığa, halka hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vadediyorum. Hangi partiden olursa olsun belediye meclisimizin bütün üyelerine artık İstanbul'u İstanbullularla İstanbul'dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum. İstanbul'da kadınların, çocukların, engellilerin ve her kesimden İstanbullunun kendini özgür, mutlu ve huzurlu hissettiği ve seslerinin dinlendiği bir yönetim vadediyorum. Benim hayalimdeki İstanbul, sadece insanlara değil, sokak hayvanlarına ve doğal yaşama da özen gösteren bir İstanbul'dur."

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.