İSTANBUL İÇİN ONUN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

KADİR TOPBAŞ’IN İSTİFASININ ARDINDAN İBB BAŞKANININ KİM OLACAĞI MERAK EDİLİYOR

26 Eylül 2017
İSTANBUL İÇİN ONUN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı teamül yoklaması sırasında kulislere aday olarak yansıyan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dün de ‘aday tahminlerinde’ ilk sıradaydı. Başbakan Binali Yıldırım’ın dün “Kadir Topbaş’ın yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen” şeklindeki sözleri Mevlüt Uysal’ın adaylığına kesin gözüyle bakılmasında etkili oldu.

    İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul Belediye Başkanlığı için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ismi ön plana çıkıyor.

    Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 51 yaşında. Antalya’nın Alanya ilçesinde doğan Uysal, ilk ve orta eğitimini burada tamamladıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukat olarak iş hayatına atılan Uysal, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerde ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Mevlüt Uysal, Hatice Uysal ile evli ve dört çocuk babası.

    YILDIRIM: BİR İLÇE BAŞKANI OLACAK

    Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İstifa tek taraflı bir iradedir. Ben sonuca bakarım. Bunun en güzel cevabı Kadir Bey’dedir. Kadir Bey’le istifa öncesinde ve sonrasında görüştüm. Gerekçesini bana söylemedi, sadece bilgi verdi. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir. Bununla ilgili pazar günü Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız geniş katılımlı bir istişare yaptı. Hafta sonunda süre doluyor. Perşembe günü belediye meclisi seçim yapacak, bir arkadaşımız görevi doldurmuş olacak” dedi.

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.