TOPBAŞ İSTİFA MI EDİYOR?

BAŞBAKAN'DAN ‘TOPBAŞ’ SORUSUNA TEK CÜMLELİK YANIT

22 Eylül 2017
TOPBAŞ İSTİFA MI EDİYOR?

    Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddialarına ilişkin, "Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak" dedi.

    Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile yaptığı toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Başbakan Yıldırım, gazetecilerin "Kadir Tobaş istifa etti mi?" sorusuna, "Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak." diyerek cevap verdi.

    Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

    Referandum kararı hakkında Türkiye olarak çok yanlış bir karar olacağını defalarca ifade ettik. Kendilerine de bu karardan vazgeçmelerini söyledik. Geldiğimiz noktada baktığımızda bu kararar uluslararası kararda hiçbir destek yok. Ülkelerin tamamı bunun yanlış bir karar olduğunu ifade ettiler. Türkiye, Irak, İran komşu üç devlet olarak da doğabilecek telafisi imkansız sonuçların doğabileceğini anlattık. Ama şu ana kadar hiçbir değişiklik yok. Bu referandum kararı ve referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye haklarını kullanmakta kararlıdır. 

    Henüz zaman, bitmiş değil. Barzani, bu sevdadan, bu inattan vazgeçmelidir. Bütün dünyanın karşı çıktığı ve açık olarak ikili ve uluslararası hukuka aykırı şekilde inatla yapmaya çalıştığı bu referandum, bölge için hayırlı olmaz.

    Gelen tezkere Türkiye'nin güney kara hudutları ötesinde olabilecek her türlü, ülkemiz aleyhine ülkemizi tehdit edecek gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor. Yarın Meclisimiz konuyla ilgili kararını verecektir.

    TEOG DÜZENLEMESİ

    Çalışmalar sürüyor, haftaya görüşülecek.

     KADİR TOPBAŞ'IN İSTİFA İDDİASI

    Başbakan Yıldırım'a Barış Yarkadaş'ın Kadir Topbaş'la ilgili istifası soruldu. Yıldırım bu soruya, 'Bu konuda bugün içerisinde Kadir bey bir açıklama yapacak' yanıtını verdi.

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.