TAM MUTABAKAT

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE BÖLGESEL KONULARDA MUTABAKAT SAĞLANDI TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

22 Eylül 2017

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşme TSİ 22.15'te başladı. Erdoğan, Trump ile görüşmesinin basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız." dedi.

    CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

    Görüşmenin akabinde Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede bölgesel meselelerin çözümü için işbirliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalındığı bildirildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın New York'ta bir araya geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    “Görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalınmıştır.”

    İki liderin 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planladığı referanduma karşı oldukları ifade edilen açıklamada, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağı vurgulandı.

    Görüşmenin basına açık bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmeleri öncesi basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

    ABD BAŞKANI TRUMP: “İLİŞKİLERİMİZ ANLAMINDA EN İYİ NOKTADAYIZ”

    ABD Başkanı Trump açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyanın çok zorlu bir bölgesinde çalıştığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanımak büyük bir ayrıcalık. Çok iyi işler çıkarıyor.  Ülkelerimiz arasında çok güzel bir arkadaşlık var. Bence şu an hiç olmadığı kadar yakınız ve bunun büyük bir bölümü kişisel ilişkilerle alakalı. Sayın Cumhurbaşkanı, burada olmanız bizim için bir büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

    “AMERİKA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ VE BÖLGESEL GELİŞMELERİ ELE ALACAĞIZ”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğumuz Amerika’da değerli dostum Donald Trump ile bugün bu heyetler arası ve ikili görüşmeyi gerçekleştirmek suretiyle, inanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri, gerekse bölgesel gelişmeler ve dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız. Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum.”

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.