TİKA’NIN YARDIMLARI ARAKAN’A ULAŞTI

 TÜRKİYE'NİN ARAKAN'DAKİ YARDIMLARI BOTLARLA DAĞITILDI 

14 Eylül 2017

    Budist Myanmar devleti tarafından katliama uğrayan Arakan Müslümanlarına Türkiye'nin yardımları devam ediyor. Güvenlik sorununun üst düzeyde olduğu bölgelere büyük bir hassasiyetle gıda sevkiyatı sürdürülüyor. Kıyı bölgesinde sürdürülen dağıtım sırasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Myanmar Yangon Ofisi yetkilileri eşliğinde yardımlar botlara yüklenerek, mağdurlara ulaştırılıyor.

    Acil gıda yardımı sayesinde zor koşularda yaşam mücadelesi veren köylülerin yaşama tutunmaları hedefleniyor.

    Arakan’ın Maungdaw bölgesinde uzun süredir ulaşılamayan köylerdeki 3 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtılan toplam 150 ton yardım malzemesi, pirinç ve kuru balıktan oluşuyor.

    Arakanlılara yapılan yardımların sürdürüleceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Çok zor koşullar altında milletimizin selamını Arakanlı kardeşlerimize ileten TİKA görevlilerimizin gayretleri takdire şayandır. Nerede bir mağdur ve mazlum varsa onlarla olmaya çabalıyoruz" dedi.

    TİKA, insanlık dramının yaşandığı bölgedeki mağdur halka yardım götürmesine izin verilen tek yabancı yardım kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin yardımlarının toplamda 100 bin aileye ve yaklaşık 500 bin kişiye ulaştırılması hedefleniyor. 

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.