BAŞBAKAN’IN VİETNAM TEMASLARI SÜRÜYOR

BAŞBAKAN YILDIRIM, VİETNAM'DA ONURUNA VERİLEN AKŞAM YEMEĞİNE KATILDI 

23 Ağustos 2017

    Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam’da onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, iki ülke ilişkilerinin önemine vurgu yaptı, mevkidaşını Türkiye'ye davet etti.

    Vietnam’ı ziyaret eden ilk başbakan olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Yıldırım, şu açıklamayı yaptı;

    “Türkiye ve Vietnam Doğu-Batı kültürleri arasında sentez yapabilen iki ülkedir. Türkiye Asya’yla Avrupa arasında Asya’nın batı ucunda Vietnam Asya’nın doğu ucunda konuşlanmış iki ülke olarak geçmiş uzun tarihe sahiptir. Kültürel miraslarını günümüze kadar koruyarak modernleşme başarısını göstermiş iki büyük millettir. Vietnam’ın kurucusu Ho Amca gelecek nesillere çok güzel bir ülke emanet etmiştir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları da bizlere güzel bir ülke emanet emiş. Bizde bu emaneti gelecek kuşaklara aynı şekilde daha gelişmiş bir ülke olarak teslim etmek için gayret ediyoruz”

    “Siyasi işbirliğimizin daha da gelişmesi iki ülke arasındaki ortaklığın temellerini de güçlendirecek” diyen Yıldırım, şöyle devam etti;

    “Bu ziyaretimiz de sadece Hanoi ile sınırlı olsa da yükselen ejderhanın kenti bu şehirde ekonomik büyüme ve gelişmeyi yakından görmekten memnuniyet duyuyorum. Vietnam, son yıllarda gösterdiği ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma dünyada olduğu gibi Türkiye tarafından da yakından takdirle izlenmektedir. Bu vesileyle Türkiye - Vietnam ilişkilerini kazanmakta olduğu gelişme, derinlik ve çeşitlilikten duyduğu memnuniyeti ifade etmek isterim. Siyasi işbirliğimizin daha da gelişmesi iki ülke arasındaki ortaklığın temellerini de güçlendirecek ve bu alanda her iki ülke halkının refahının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye arasında kültürel faaliyetlerin daha da yoğunlaştırılmasını ve 2018’in kültür yılı ilan edilmesini teklif ediyorum. Vietnam’a yaptığımız bu ziyaretin Vietnam-Türkiye arasında ilişkiler için yeni bir çığır açacağına inancımı ifade etmek isterim. Sayın başbakan sizin de Türkiye’yi ziyaret eden ilk başbakan olmanızdan ve bu vesileyle sizi Türkiye’ye davet etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum."

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.